Veelgestelde vragen

[[accordion]]

Mag ik een Carrodrain douchegoot buiten plaatsen?

Voor buitentoepassingen verwijder je de uitneembare sifon van de Carrodrain douchegoot om vorstschade te voorkomen. Zorg ook voor een centrale collectorput met een ondergrondse reukafsluiter. Zo vermijd je vorstschade en onaangename geurtjes. Leuk detail : door het uitnemen van de sifon verhoog je het afvoerdebiet van de Twiggi enorm, tot ruim 60 liter per minuut. Samen met de lage inbouwhoogte maakt dit van je Carrodrain douchegoot een echte “terrasse-partout”!

Hoe koppel ik meerdere douchegoten?

Bij Carrodrain zijn we fan van éénvoud. Neem 2 of meer douchegoten. Plaats de eerste douchegoot en positioneer de volgende er vlak naast.  Indien gewenst kan je uiteraard wat meer afstand voorzien tussen elke goot. Vanaf 1m60 kan je al 2 douchegoten plaatsen en aan mekaar koppelen.  Zo verdubbel je meteen ook het afvoerdebiet. 
De overlappende Kerlox waterdichtingsdoeken maken van de combinatie één zorgeloos, waterdicht geheel.

Met Carrodrain Twiggi wordt het rooster één strakke doorlopende lijn van wand tot wand.
Dankzij de verlengbaarheid en de koppelbaarheid van de Twiggi krijg je als ontwerper van de badkamer een enorme vrijheid. Je kan elke douchegoot van wand tot wand laten doorlopen en zelfs hoekkoppelingen zijn makkelijk te realiseren. Door de koppelbaarheid kan je in grote douchezones ook twee of meerdere goten aan mekaar aansluiten, dat geeft een superknap effect en een dubbel afvoerdebiet! Het meegeleverde roosterverlengstuk maakt het dan weer mogelijk om zonder versnijding van de douchegoot, toch een rooster perfect op maat van jouw douche te creeëren. 

Carrodrain verkreeg drie patenten op de Twiggi-douchegoot met z’n verlengbare rooster.  Daar waren goede redenen voor.  Op de markt bestonden reeds goten die men kon inkorten, maar daar waren toch wel wat risico’s aan verbonden.  De waterdichting moest immers ook hersteld moest worden na het doorzagen. Het Carrodrain-systeem van verlengbaarheid gebeurt boven op de waterdichting en houdt dus geen enkel risico in op het vlak van waterdichtheid.  Uiteraard kan je ook onze andere modellen koppelen en combineren. 

Hoe (vaak) reinig ik mijn douchegoot?

Reinig je douchegoot wanneer je wil en zo vaak je wil. Technisch gezien heeft de douchegoot geen frequent onderhoud nodig. Het gepatenteerde Carrodrain waterslot voorkomt een onaangename geur vanuit de riolering en zorgt ervoor dat haren en grof vuil je afvoerbuizen niet kunnen verstoppen.
Merk je dat het douchewater niet vlot meer wegloopt, dan volstaat het om de rooster op te tillen, het waterslot even af te spoelen en terug te plaatsen. Je douchegoot haalt zo eenvoudig weer zijn maximale afvoerdebiet. 
Voor een makkelijk onderhoud levert Carrodrain bij elke douchegoot een metalen ‘multi-key’ waardoor het rooster en de sifon moeiteloos uitneembaar zijn.  Heeft u deze sleutel niet (meer) in uw bezit?  Geen probleem, de multi-key kan apart besteld worden.
De vlotte bereikbaarheid en uitneembaarheid van de sifon verzekeren dat je nooit zal moeten breken bij verstopping van de sifon. Je kan op je twee oren slapen. Hier vind je de onderhoudsfiche per model.

Metaal of kunststof onder de grond?

Bij Carrodrain opteren we resoluut voor een combinatie van een ABS inbouwgedeelte en een RVS (inox) – roosterelement. De redenen hiervoor zijn legio.  
Metaal is een prachtig en ‘ijzersterk’ materiaal. Perfect dus voor onze roosters.  Deze moeten immers maximaal kunnen weerstaan aan slijtage en impact (vallende bussen champoo e.d.)
Ondergronds kiest Carrodrain echter resoluut voor high-heat ABS. Deze hoogwaardige kunststof doorstaat niet alleen extreem hoge temperaturen (tot meer dan 90° Celcius).  Dit materiaal  heeft ook vele andere voordelen.
Doordat de ABS in spuitmatrijzen gevormd wordt, geeft dit quasi onbeperkte mogelijkheden qua ontwerp.  In metaal zouden de douchegoten van Carrodrain nooit kunnen geproduceerd worden vanwege de technische vormgeving.
Een inbouwelement in ABS hoeft ook niet geaard te worden, wat bij een inox inbouwgoot wel het geval is.  Het ABS heeft ook geen lasnaden en geeft met zijn gladder oppervlak minder weerstand aan het afgevoerde water.
Last but not least is er het geluidsaspect. Metalen goten hebben de neiging om flink wat geluidsoverlast te geven tijdens het douchen.  Het kolkende water gebruikt de metalen ondergrondse onderdelen van de douchegoot als luidsprekerbox.  Bij ABS is dit fenomeen volledig afwezig.  Het water vloeit geruisloos af. ABS is dus niet alleen stevig, maar ook veel fijner en strakker dan metaal.  Het is isolerend en muisstil, zodat jij optimaal van je douche kan genieten.

Welk rooster kies ik?

In de basis is elke Carrodrain douchegoot een gelijke krachtpatser die 31 liter water per minuut afvoert. Maar bovengrond is heb je een waaier aan designkeuzes. 
Qua vorm kies je in functie van je vloertype en dikte, maar ook naar je persoonlijke smaak.
Leg je een epoxy of PU-gietvloer dan is de Carrodrain Liquid gepast voor jouw project.
Bij erg dunne vloeren kom je uit bij onze Carrodrain Invisible of Twiggi, want de Carrodrain Cayman vraagt een minimale vloerdikte van amper 4 mm. 
We bieden al deze designs in 10 verschillende kleuren aan. Kies je voor harmonie met je douchekranen?  Kijk dan hier op onze color-checker of jouw kraan een perfect match heeft met de Carrodrain kleuren! Maar je kan ook kiezen voor een contrast met je vloer, zwart op wit werkt altijd!  Of kies je liever voor toon op toon, zodat de douchegoot opgaat in de tint van je tegels?  De keuze is aan jou!  Met onze 3D-simulator kan je makkelijk het effect van jouw kleurencombinatie inschatten.

Dit moet je weten over onze kleuren. 

De gekleurde roosters van Carrodrain winnen enorm aan populariteit. Elk rooster van elk model is in 10 kleuren beschikbaar : Inox, Black Epoxy, White Epoxy, Gold PVD, Champagne, Copper PVD, Bronze PVD, Brass PVD, Titanium PVD en Smoke PVD.  Elke kleur is geproduceerd volgens de strengste productienormen.  De slijtvastheid van onze gekleurde roosters in gelijkwaardig aan deze van de Inox uitvoering.  De Black en White roosters zijn voorzien van een dikke epoxy coating bovenop de RVS. Deze coating is van maritieme kwaliteit en quasi onverwoestbaar. 

De PVD kleuren Gold, Copper, Bronze, Brass, Smoke en Titanium hebben een chique geborstelde uitstraling en zijn zelfs nog slijtvaster dan ons RVS rooster.

Wat is een PVD coating?

Een PVD coating of voluit ‘Physical Vapor Deposition’ is een techniek die oorspronkelijk gebruikt werd om productiemallen extra te harden dmv dit condensatieproces van atomen of moleculen uit gas en damp. De verkleuring die daarmee gepaard gaat, wordt benut om mooie krasvaste metaalkleuren te verkrijgen.

We gebruiken dit proces om RVS roosters van de prachtigste kleuren te voorzien. Deze optie heeft bijkomend als voordeel dat de kleuren veel steviger zijn dan een standaard laklaag in metaalkleur. 

Een PVD rooster laat zich eenvoudig schoonmaken. Vermijd bij het schoonmaken het gebruik van schuurmiddelen of producten op basis van soda. Gebruik reinigingsmiddelen met een fosfaatgehalte van 3% of lager. Zo geniet je nog vele jaren van je prachtige rooster.

Help, mijn rooster is beschadigd!

Werd je rooster toch beschadigd, dan is er geen reden tot paniek.
Geen probleem, alle roosters van onze douchegoten zijn makkelijk te vervangen zonder dat je alles moet uitbreken.  Het rooster ligt immer los bovenop het onderbouwlichaam. Wellicht moet je enkel de siliconenvoeg rond het rooster lossnijden.  Elk rooster is ook apart verkrijgbaar als reserve onderdeel.

[[accordionend]]