Waarom een lineaire douchegoot?

Waarom kiezen zoveel mensen voor een lineaire (langwerpige) douchegoot in plaats van een klassieke douchebak of een vierkant afvoerputje? Dat heeft veel te maken met de voordelen die zo’n lineaire drain te bieden heeft…

Strak en discreet

Een moderne douchegoot heeft vaak een stijlvol en eigentijds ontwerp dat perfect past bij moderne, minimalistische badkamers.  De douchegoten van Carrodrain blinken uit op het vlak van design en discretie dankzij de smalle roosters die amper 30 mm breed zijn.

Snelle waterafvoer

Dankzij de langwerpige vorm kunnen lineaire douchegoten een grote hoeveelheid water heel efficiënt afvoeren.  Hierdoor is de kans op wateroverlast in de douche heel klein.

Eenvoudig te reinigen

De douchegoten van Carrodrain hebben een makkelijk uitneembare sifon.  Ondanks het smalle ontwerp blijven de interne delen van de douchegoot vlot bereikbaar. Hierdoor wordt het onderhoud kinderspel.

Van muur tot muur

Carrodrain Twiggi is de meeste flexibele douchegoot. U kan dit gootje immers van wand tot wand verlengen met de meegeleverde verlengstukken.  Dankzij dit slimme systeem van verlengbaarheid en koppelbaarheid kan u de Twiggi douchegoot altijd ‘wall-to-wall’ laten doorlopen zodat u de tegels niet diagonaal hoeft door te snijden om een goeie afwatering te creëren.

Flexibele positionering

Een afvoerputje kan u best in het midden van de douche plaatsen en met een douchebak ligt de opstelling meestal vooraf al vast. Lineaire douchegoten kan u echter zowel aan de lange zijde, de korte zijde als in het midden van de doucheruimte installeren.  Hierdoor krijgt u eindeloze ontwerpmogelijkheden voor de indeling van uw badkamer.

Toegankelijkheid

Een inloopdouche met een lineaire douchegoot kan u mooi gelijk leggen met de rest van de badkamervloer.  Zo zijn er geen drempels of opstapjes meer en dat is natuurlijk veel veiliger voor zowel kinderen, oudere mensen als mensen met een beperkte mobiliteit.

Makkelijk onderhoud

Inloopdouches met een douchegoot zijn heel makkelijk schoon te houden.  Doordat er geen opstapjes of drempels zijn minimaliseert het risico op schimmel en schimmelvorming.  Een glazen wand in de douche zorgt niet alleen voor meer lichtinval in de badkamer maar u hoeft nu ook geen douchegordijnen meer te wassen.  Door grote tegels te gebruiken zijn er minder voegen.  Minder voegen betekent minder plekken waar vuil en zeepresten zich kunnen ophopen.  En minder poetsen betekent natuurlijk dat u meer kan genieten.

100% waterdicht

Op elke douchegoot van Carrodrain krijgt u 10 jaar waterdichte garantie.  Met de Kerlox waterdichtingsdoeken wordt uw douchezone één grote waterdichte kuip. Zo heeft u geen enkel risico op lekken, in tegenstelling tot een klassieke douchekuip, waar de waterdichtheid vaak afhankelijk is van de siliconenvoeg rondom de kuip.

Makkelijke plaatsing

 

Een douchegoot van Carrodrain is heel eenvoudig te plaatsen. Bekijk onze installatievideo’s op Youtube of volg gewoon de handleiding op onze verpakking.