De 6 hipste inloopdouches

 

Twiggi, de nieuwe douchegoot van Carrodrain is elegant en strak van design. Met Twiggi geef je aan jouw badkamer en jouw inloopdouche net dat tikkeltje ‘star quality’!

Door het concept van koppelen en verlengen kan je de Twiggi in elke inloopdouche van wand tot wand laten doorlopen. Hierdoor wordt de ganse douchevloer één strak geheel.  Zelfs hoekkoppelingen zijn standaard realiseerbaar. De Twiggi is verkrijgbaar in inox of zwart.

 

STAR QUALITY MET TWIGGI

 

1. WALL-TO-WALL 

 

Dit is in de praktijk de meest voorkomende opstelling. De ene zijde van de douchenis wordt gevormd door een betegelde muur en de andere zijde wordt door een glazen wand afgeschermd van de rest van de badkamer.

TEGELTIP: snij onderaan +/- 3 cm van je onderste wandtegel voordat je begint te tegelen. Doordat je douchevloer afhelt naar de goot heb je zo nog voldoende tegel om mee aan te snijden om de helling te volgen.

 

2. SOLO SLIM 

 

De Twiggi hoeft niet altijd wall-to-wall te worden geplaatst. Kijk maar hoe knap deze opstelling is. Deze epoxy gietvloer ligt naadloos in een mooie helling naar de Twiggi toe …

TIP: kies je voor een gietvloer in je badkamer, dan wordt het rooster van de douchegoot geplaatst voordat de vloerafwerking volgt. De gietvloer wordt rechtstreeks tegen het rooster aangegoten. Bij een betegelde vloer wordt het rooster pas geplaatst na afwerking van de tegels. De voeg rondom wordt dan netjes afgekit met schimmelvrije siliconen.

 

3. DE LANGE MUUR

 

In deze opstelling komt de Twiggi helemaal tot zijn recht. Twee Twiggi’s, naadloos aan mekaar gekoppeld tot een strakke lijn die doorloopt van wand tot wand. De badkamervloer die naadloos overgaat in de hellende douchevloer. Je badkamer lijkt nu dubbel zo groot…

PRAKTISCH: De Twiggi wordt steeds geleverd in een compleet pakket, inclusief bijhorende verlengstukken. De Twiggi XS is 80 cm lang en wordt geleverd met een extra verlengstuk van 30 cm. De Twiggi XL is 100 cm lang en komt met een extra verlengstuk van 60 cm.

 

4. DE GEKOPPELDE HOEK

 

Zelfs een hoekkoppeling van 90° kan gerealiseerd worden met het standaard Twiggi-pakket. Dit geeft enorme mogelijkheden.

TIP: deze koppeling maakt de Twiggi ook ideaal voor een terrasafwatering rondom zwembaden of wellness-toepassingen.

 

 

5. BLACK & WHITE

 

Black is helemaal back! Deze foto behoeft geen verdere toelichting, dit is pure topklasse.

TECHNISCH: Het rooster van de Twiggi Black Edition is volledig uit roestvrij staal, voorzien van een supersterke epoxy coating. Deze coating is van een maritieme kwaliteit en is daardoor robuust genoeg om te weerstaan aan slijtage, zepen en reinigingsproducten.

 

6. TON SUR TON

 

Door gedurfd te spelen met tonen en kleuren kan je vaak prachtige effecten creëren in een inloopdouche. Kijk maar eens naar deze combinatie van de Twiggi Black Edition met de Emperador marmer. De douchegoot gaat perfect op in de achtergrond en wordt hier bijna onzichtbaar. Less is more !

TIP: Gebruik je marmer in je douche? Dat kan! Zorg wel voor een goede beschermende behandeling zodat de marmer zijn charme en uitstraling maximaal behoudt. Jouw natuursteenspecialist zal je daarbij zeker kunnen adviseren.

 

De Carrodrain Twiggi is heel eenvoudig te installeren en gegarandeerd waterdicht. Met dit stappenplan wordt de plaatsing helemaal kinderspel. Meer technische info vind je hier.

Helemaal klaar voor je eigen wellness-moment? Lees hier hoe je een instant Zen-gevoel in jouw badkamer creëert.

Meer inspiratie vind je op ons Pinterest-bord.