Invisible : de onzichtbare douchegoot

Less is more. De nieuwste douchegoot van Carrodrain is letterlijk onzichtbaar : Carrodrain Invisible!

Innovatie bij Carrodrain focust op plaatsingscomfort en een minimalistisch design. Elke douchegoot van Carrodrain is dan ook een juweeltje dat mag gezien worden. Net daar onderscheidt deze nieuwe douchegoot zich van elke andere Carrodrain. De Invisible wil helemaal niet gezien worden!

Soms moet je vloerafwerking gewoon de show stelen. Wat is er immers mooier dan een prachtige marmervloer, waarin het water van je inloopdouche quasi onzichtbaar wegvloeit? Een vloerafwerking met star quality vraagt gewoon om een Carrodrain Invisible. Discreet, powerful en totaal onzichtbaar,.

Invisible is, net als elk product van Carrodrain, het antwoord op een aantal verzuchtingen van ontwerpers en vakmensen uit de praktijk. Hoe vaak zorgde een zogenaamd ‘betegelbaar rooster’ niet voor een teleurstelling bij de bouwheer? De eindklant rekent op een minimalistich resultaat, maar krijgt een banaal metalen roosterkader met daarin enkele gesneden stukjes tegel. Voor de vakman valt hier weinig eer te behalen. Door de overvloed aan voegen, zichtbare profielen en gesneden tegels is er slechts één garantie : een teleurgestelde klant. De oplossing is eenvoudig : Carrodrain Invisible!

Met het rooster van de Carrodrain Invisible creëert u een onzichtbare douchedrain voor elke natuursteen- of tegelafwerking. Het Invisible rooster dient als draagstructuur voor een naadloos stukje vloerafwerking en verdwijnt volledig in het vloergeheel. Geen kaders, geen voegen en geen zichtbare randen. Uw tegel- of natuursteenafwerking vormt een quasi naadloos geheel en van het ganse afvoersysteem blijft enkel een smal shaduwvoegje van 3mm zichtbaar. Dit is het pure minimalise dat u mag verwachten van de Carrodrain Invisible. Discretie en elegantie op topniveau.

De technische kant van de Carrodrain Invisible mag dan wel onzichtbaar zijn tijdens het dagelijks gebruik, onderliggend is Carrodrain Invisible een stukje toptechnologie. Het technische binnenwerk van deze discrete krachtpatser blijft bovendien altijd makkelijk bereikbaar en uitneembaar. Dat is erg belangrijk om periodiek de gepatenteerde sifon te kunnen reinigen.

Met zijn lage inbouwhoogte van slechts 55mm exclusief vloerafwerking is Carrodrain Invisible ook bijzonder geschikt voor renovatieprojecten. De tegeldrager kan bekleed worden met keramische tegels, natuursteen en zelfs een mortex coating. Het afvoerdebiet bedraagt maar liefst 31 liter per minuut.

Carrodrain Invisible wordt geleverd in een totaal installatiepakket en is beschikbaar in drie formaten: 70cm, 80cm en 90cm roosterlengte. De bruto inbouwmaat is telkens 10 cm langer door de Kerlox waterdichtingsboord rondom. Het betegelbare rooster is amper 27mm breed en traploos regelbaar in de hoogte.

Leuk detail !
10 jaar garantie zit in het standaardpakket van elke Carrodrain.

 

TIP 1! De lijm

Voor het afwerkingsstuk dat u bovenop de metalen roosterdrager lijmt gebruikt u een hoogwaardige flexibele lijm die zowel hecht aan metaal als aan uw natuursteen of keramische tegel.

 

TIP 2! Het formaat

Indien u werkt met keramische tegels, kies dan voor een formaat dat minstens even groot is als het rooster van de Invisible. Zo vermijdt u voegen op uw rooster, deze maken het geheel minder mooi en minder duurzaam.

 

TIP 3! Plint Service

Voor natuursteen worden de zijkanten gepolijst door de natuursteenbewerker die uw douchevloer plaatst. Indien u echter werkt met een keramische tegel kan u best een ‘plintservice-bedrijf’ inschakelen voor de afwerking van de zijkanten van uw keramische tegels. Zij kunnen de zijkanten van uw verzaagde keramische tegel mooi glad afwerken aan een zeer democratische kostprijs. Dit kan meestal niet terplaatse uitgevoerd worden. De plintservice-bedrijven hebben daar in hun atelier gespecialiseerde apparatuur voor.

 

TIP 4! Liquid

Opteert u voor een gietvloer? Dan is onze Carrodrain Liquid de perfecte oplossing. De Liquid douchegoot kan desgewenst meegekleurd worden in de afwerklaag van uw epoxy of Pu-gietvloer. Zo wordt uw Carrodrain Liquid even onzichtbaar als de Carrodrain Invisible!