Wat zijn de voordelen van een inloopdouche?

Een bad of een inloopdouche?  Da’s snel gekozen…

Misschien twijfelt u al langer, wordt het een inloopdouche?  Een klassieke douchekuip?  Of toch maar een bad?  Niet elke badkamer is immers ruim genoeg om zowel een bad als een inloopdouche te plaatsen.  Wij zetten de voordelen van een inloopdouche voor jou even op een rijtje.

TIPKan u echt niet kiezen tussen een bad en een inloopdouche? Waarom dan geen vrijstaand bad in uw slaapkamer? Heel sjiek, net als in de hipste boutique hotels. En het bespaart u heel veel plaats in uw badkamer!


Voordeel 1: elegant en strak

Een mooi ingewerkte douchegoot in je marmervloer, de tegels of in een epoxy gietvloer…  Strakker wordt het niet!  Voor elke vloerafwerking heeft u met een douchegoot van Carrodrain een mooi en elegante oplossing voor uw inloopdouche.  Kies je voor de Carrodrain Liquid voor gietvloeren of de betegelbare douchegoot: Invisible, dan kan je het rooster afwerken in de kleur van jouw vloer.  Dat is pas klasse!


Voordeel 2: makkelijk onderhoud

Als er zich met een bad of een klassieke douchebak een probleem voordoet met je ondergrondse of ingebouwde sifon, dan heb je een grote uitdaging! Het onderhoud van de douchegootjes van Carrodrain is kinderspel.  De sifon is makkelijk uitneembaar en kan dus ook eenvoudig gereinigd worden. Via deze link zie je hoe vlot dat kan!


Voordeel 3: altijd waterdicht

Dit voordeel zal u misschien verbazen, maar met een douchegoot heeft u beduidend minder risico op lekken dan met een klassieke douchekuip.  Door het systeem van waterdichting met dubbele flenzen in Kerlox, die mekaar overlappen heeft u een volledig waterdichte douchecel rond uw douchedrain. Bij een klassieke douchebak hangt de waterdichting vaak af van de kwaliteit van het kitwerk.  Dat is natuurlijk niet ideaal, gezien de beperkte levensduur van siliconenvoegen. Met het plaatsingsprincipe van Carrodrain is er al een volledige waterdichting, zelfs VOORDAT u aan het tegelwerk gaat beginnen.

Leuk detail: Carrodrain geeft 10 jaar garantie op waterdichtheid, zo bent u helemaal zeker.


Voordeel 4: geen opstapjes

Een badkamer moet een veilige omgeving zijn. Het is dan ook van groot belang om obstakels en opstapjes te vermijden.  Een inloopdouche is ideaal voor senioren maar ook jonge mensen kunnen lelijk vallen in een badkamer met hinderlijke trapjes. Dankzij de lage inbouwhoogte van de Carrodrain douchegoten kan u zelfs in renovatieprojecten bijna altijd vlak afwerken met de rest van de badkamervloer.  Zo voorkomt u onnodige trapjes en opstapjes.


Voordeel 5: ideaal voor renovatie

Dankzij de lage inbouwdiepte is een douchedrain van Carrodrain altijd de ideale oplossing voor uw badkamerrenovatie. In oudere woningen is er immers vaak niet genoeg vloerdikte om een hoge inbouw toe te laten.  Voor de drains van Carrodrain volstaat een vloeropbouw van slechts 52 mm dikte.  En dat heb je meestal wel, zelfs in oude gebouwen.


Voordeel 6: kies je kleur

Heeft u gekozen voor kraanwerk in zwart?  Of in een hip PVD kleurtje zoals Goud, Smoke, Champagne, Titanium, Koper of Brons? Dan kan u bij Carrodrain altijd de rooster van de douchegoot afstemmen op de kleur van uw kraanwerk.  Via deze link naar de Carrodrain Color Matching kan u de meest courante kleuren van de grote fabrikanten linken aan de kleurtjes Carrodrain.  The perfect match!


Voordeel 7: zuinig met ruimte

Dankzij een inloopdouche ben je niet gebonden aan vaste maten. Je wint plaats in je badkamer doordat je zelf volledig de douchezone kan inplannen zonder beperking.  Heb je plaats voor 75 cm x 112 cm, dan kan dat.  Zie je het ruimer en wil je een dubbele douche bouwen van 2 meter breed, dan kan dat ook. No limits!  Van zodra je 70 cm ruimte hebt aan één zijde kan je een douchegoot van Carrodrain plaatsen.  Met de handige 3D configurator op onze website kan je de badkamer van je dromen simuleren en volop experimenteren en combineren met onze douchegoten.  Have fun!


Voordeel 8: water sparen

Een bad nemen vergt gemiddeld zo’n 120 liter water.  Dat is flink wat, ruim 50 % meer dan de 80 liter die je nodig hebt voor een verkwikkende douche.  Met een waterbesparende douchekop doe je zelfs nog beter.  Wees dus zuinig met water en kies voor een inloopdouche.