Binnenkijken bij Gert

Binnenkijken, daar houdt toch iedereen van !  Vandaag kijken we binnen bij Gert, het aanspreekpunt voor onze professionele klanten bij Carrodrain. Samen met zijn partner en hun zoontje wonen ze tweehoog achter een historische zandsteengevel in hartje Antwerpen.

Gert is met de jaren een echte stadsmus geworden : “De stad geeft me rust. Na een drukke dag in het verkeer, gaat de auto aan de kant.  Te voet of met de fiets kan ik hier letterlijk onthaasten.  De stad is echt onze thuis. Het besef dat er op wandelafstand zoveel te beleven valt, maar dat niets moet, dat is de ware luxe van wonen in de binnenstad.”

“Onze badkamer is misschien wel de best geslaagde ruimte in ons appartement. Toen we in 2015 de plannen van de projectontwikkelaar bekeken, wisten we onmiddellijk hoe het eindresultaat er moest uitzien. We schrapten de moderne glazen deuren en we lieten de oude deuren recupereren. Een gouden zet, zo bleek achteraf.”

“Het zal niemand verrassen dat ik een duidelijke mening had over hoe we de badkamer gingen vormgeven. Een vrijstaand bad in combinatie met een inloopdouche geven je badkamer meteen dat tikkeltje luxe.  Maar het geeft ook een forse meerwaarde bij een eventuele verkoop later. Investeren in een badkamer met stijl rendeert altijd.”

“Aangezien onze badkamer heel centraal in het appartement zit, is het niet enkel een functionele ruimte, maar ook een verbinding tussen de kinderkamer en de masterbedroom, de dressing en de berging. Het was dan ook een uitdaging om hier de nodige privacy te creëren.”

“Door een volle muur te zetten tussen bad en douche, creërden we een knusse douchenis én zo kon er een schuifdeur in verborgen worden.  Hebben we logées, of straks een puberzoon, dan kan deze douchekamer als aparte badkamer dienst doen.”

“De muur achter het bad, kreeg twee blinde deuren, zodat we de badkamer in daglicht kunnen laten baden en betrekken bij de master bedroom, als we dat wensen. Vanaf de lente biedt het bladerdak van de Platanen op de Antwerpse Leien ons volledige privacy en een prachtig groen uitzicht. In de winter zorgen de straatlichten dan weer voor een sfeervol uitzicht op een gezellige stad.”

“Tot in de badkamer vind je wel reissouvenirs, kamerplanten, brocantevondsten en schilderijtjes. Ons verhaal, onze herinneringen… dat maakt dat het geen showroominterieur is, maar een thuis met karakter. En die dingen bewegen ook door het huis, zo raken we zelf nooit uitgekeken. We houden allebei erg van natuurlijke materialen. De houtenvloer, mortex en echt houten schuiven geven textuur en warmte. Kleur komt pas in de laag erboven. Een kwalitatieve basis met een tijdloze look, geeft je zoveel mogelijkheden om je interieur te laten evolueren of snel te wijzigen. Een knalrode accentmuur? Dat is niet aan ons besteed.  Die zouden we na een week al weer beu zijn, vrees ik.”

“In mijn heimat, in de diepe Kempen, noemen ze mij wel eens ‘nieuwsgezind’, maar dat klopt niet helemaal.  Sommige van onze spullen zijn vaak 50 jaar oud.  Maar ik snap die opmerking wel. Door regelmatig te spelen met onze inrichting beweegt er altijd wel wat en lijkt het alsof we ons interieur weer eens vernieuwd hebben.” lacht Gert.